Jak udělat domácí indické ghí (přepuštěné máslo) | recept
06. Únor 2016
Indické ghí neboli přepuštěné máslo je v Indii považováno za elixír života. Přepuštěné máslo má vynikající chuť, která si vás získá a oproti klasickému máslu má několik výhod. Určitě oceníte, že trvanlivost přepuštěného másla je ve srovnání s běžným máslem mnohem delší. Další výhodou ghí je jeho vyšší kouřový bod (až 250 °C), díky kterému je skvělé pro fritování a smažení. Zajímá vás, jak si udělat domácí indické ghí? Určitě zhlédněte následující video od Anežky a Jiříka s podrobným návodem jeho výroby.
Další zajímavé články
Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak usmažit kuličky z batátů | recept
Jak usmažit kuličky z batátů | recept. Batáty neboli sladké brambory (sweet potatoes) k nám dorazily z Ameriky stejně jako pravé brambory. Obě rostlin…
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Jak připravit rybu se zeleninou a pečenými brambory
Jak připravit rybu se zeleninou a pečenými brambory | recept. Dnešní článek nabízí tip, jak připravit lehký oběd nebo večeři. Začátek nového roku je u…
Jak uvařit švestkové knedlíky z brambor | recept
Švestkové knedlíky z brambor | recept. Švestkové knedlíky jsou českou klasikou. Milují je děti i dospělí. Podzim je čas dozrávání těchto modrých plodů…
Diskuze k videu