ghí
Nejnovější články v kategorii
Začíná, alespoň pro nás houbaře, veselejší část roku. Začínají růst první houby a tak vycházka v přírodě často bývá s bonusem ve formě nalezených hub.…
Jak připravit rybu se zeleninou a pečenými brambory | recept. Dnešní článek nabízí tip, jak připravit lehký oběd nebo večeři. Začátek nového roku je u…
Ghí možná už dávno znáte a používáte, ale pod jiným názvem. U nás se totiž tradičně používá tzv. přepuštěné máslo. Přepuštěné máslo je vlastně náš náz…
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept. Bulgur je nalámaná neloupaná pšenice, prodávaná již předvařená. V kuchyni se využí…
Jak usmažit kuličky z batátů | recept. Batáty neboli sladké brambory (sweet potatoes) k nám dorazily z Ameriky stejně jako pravé brambory. Obě rostlin…
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Indické ghí neboli přepuštěné máslo je v Indii považováno za elixír života. Přepuštěné máslo má vynikající chuť, která si vás získá a oproti klasickém…