Jak udělat dobrý houskový knedlík z nekynutého těsta | recept
Recept na houskový knedlík bez kvasnic. Uvařit domácí houskový knedlík je prubířským kamenem. Někomu ne a ne se podařit. Jestliže nemáme důvěru v kynuté těsto či v sebe sama, a chceme-li mít vždy jistotu, že se houskový knedlík podaří, naučíme se dělat houskový knedlík bez kvasnic. Nabízíme recept a pracovní postup na nekynuté houskové knedlíky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, poprvé jsem zabrousila na váš web a jsem nadšená 👍🙂💛👋
Všechno podrobné, vysvětlené Is fotografiemi, báječné pro každou pečlivou hospodyňku❣️
Děkuji Vám 👍
Knedlíky bez kvasnic, ale s kypřícím práškem nejsou žádnou novinkou. Naučil jsem se je děla už před lety a jediná jejich výhoda oproti knedlíkům kynutým je že od padne doba kynutí. Takový recept je k ničemu a to proto, že neuvádí jejich kalorickou hodnotu. Jinak bych podotkl, že knedlíky bez kvasnic a bez kypřícího prášku se nazývají noky a také nejsou žádnou novinkou, jejich výroba je ještě jednoduší ale také asi nebudou kaloricky výhodné.
Dnes jsem zkusil a jsem zklamán. 1 dcl vody/mléka je na půl kila mouky a dva rohlíky určitě málo, z toho by nešlo těsto utvořit. Po přidání cca 3-4 dcl bylo těsto podle popisu. Během vaření (2x12 minut) oba knedlíky praskly a výsledek byl tuhý, vůbec jsme si jich neužili.
To 1deci mléka je fest málo na 1/2 kg mouky
A nešly by knedlíky udělat na páře?
Ze staré kuchařky mám podobný recept na karlovarský knedlík:
400 ml mléka nebo vody osolit - 4 špetky, rozšlehat se 4 žloutky
1/2 kg hrubé mouky + 1 prdopeč
zadělat těsto, zamíchat 140 g sušších kostek pečiva
nechat chvíli odležet, pak znovu zamíchat, tvarovat 2-4 knedlíky,
vařit max. 25 minut, 1x obrátit
Tak ted jsem dovařila dle tohoto receptu a vynikající....1☆
Knedlík bez kvasnic
... no a?
právě jsem je dodělal a můžu dát 100b
Pamatuji se že mamka zadělávala:polohrubá mouka,vejce,pr do peč a zalila sodou a byly výborné!
může mi někdo poradit co dělám špatně moje knedliky mi stále prasknu nevíte kde dělám chybu
děkuji za případnou radu
asi děláte chybu v tom, že se voda moc vaří. Ta má jen probublávat tak na 80-90°C. Pak má být dostatek vody, aby byli ponořené. A hodně záleží na struktuře těsta. Tady píší na půl kila mouky deci tekutiny. Nesmysl !!!! Dávám na půl kila 250 ml sodovky a žádný chleba, ale na kostičky nakrájenou, osmaženou housku. Pak máte knedlíky jedna báseň. Hodně úspěchu
Tento problém řeším vždy i já, i já bych potřebovala radu.... zkoušela jsem vařit úplně pomalu, rychleji, mín času,víc času, slaná voda, neslaná, s tukem, bez tuku.......vždy praskne a je "rozblemcany"
Knedlíky vařit na "mírném ohni" - aby voda jen probublávala a pod pokličkou :-)