Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bochníčky plněné masovo-zelnou směsí | recept

Jak udělat bochníčky plněné masovo-zelnou směsí | recept

Bochníčky plněné masovo-zelnou směsí | recept. Sympatické chlebové bochníčky s vydlabanou střídkou jsou originálním nápadem, který může posloužit místo talíře nebo misky na podávání polévky. V našem případě nepůjde o bramborovou, ani žádnou jinou polévku, ale pro změnu o velmi chutnou masovo-zelnou směs, která se ukrývá pod chlebovou pokličkou. Připravte si k večeři plněné chlebové bochníčky, propojenost chutí masové směsi a chlebového základu vás příjemně překvapí.

Co je potřeba

- 2 bochníčky chleba
- 250 g vepřového masa
- 250 g hlávkového zelí
- 1 větší cibule
- 2 až 3 lžíce rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku
- mletá paprika trochu pálivá
- kmín, sůl

1

Začneme restováním cibule, kterou nejprve oloupeme, omyjeme a nakrájíme. K restované cibuli přidáme na menší kousky nakrájené maso – osolíme, ochutíme kmínem a mletou paprikou. Maso zprudka restujeme a po chvíli stáhneme plamen, podstříkneme vodou, pokud máme vývar, využijeme jej.

Začneme restováním cibule, kterou nejprve oloupeme, omyjeme a nakrájíme. K restované cibuli přidáme na menší kousky nakrájené maso – osolíme, ochutíme kmínem a mletou paprikou. Maso zprudka restujeme a po chvíli stáhneme plamen, podstříkneme vodou, pokud máme vývar, využijeme jej.
2

Mezitím si pokrájíme zelí, které přidáme k masu. Společně se zelím přidáme také rajčatový protlak a rozetřený česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme přibližně tři čtvrtě hodiny, dokud maso zcela nezměkne.

Mezitím si pokrájíme zelí, které přidáme k masu. Společně se zelím přidáme také rajčatový protlak a rozetřený česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme přibližně tři čtvrtě hodiny, dokud maso zcela nezměkne.
3

Z chlebových bochníčků seřízneme vršky, aby vznikla jakási poklička a dáme na plech, který není potřeba mastit. Troubu si předehřejeme na 170 °C a krátce zapečeme. Horké bochníčky naplníme masovo-zelnou směsí a posypeme mladou zelenou cibulkou. Voňavý a teplý bochníčkový chlebík se skvělou náplní navodí tu pravou vůni domova a pohody.

Z chlebových bochníčků seřízneme vršky, aby vznikla jakási poklička a dáme na plech, který není potřeba mastit. Troubu si předehřejeme na 170 °C a krátce zapečeme. Horké bochníčky naplníme masovo-zelnou směsí a posypeme mladou zelenou cibulkou. Voňavý a teplý bochníčkový chlebík se skvělou náplní navodí tu pravou vůni domova a pohody.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

červené a bílé hlávkové zelí
Jak vařit z hlávkového zelí | recepty
Nabízíme vám několik tipů a polozapomenutých receptů na jídla z hlávkového zelí. Naši předci říkali, že když je zelí, není hlad a v různých podobách m…
Jak připravit vepřo knedlo zelo | recept
Jak připravit vepřo knedlo zelo | recept
Vepřo knedlo zelo | recept. Vepřo knedlo zelo je klasika, toto jídlo si každý jednou za čas dá, i když zastánci zdravé výživy to neschvalují. Je to po…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.