Jak snadno uvařit rýži | recept
Jak snadno uvařit rýži | recept. Uvařit rýži? To by neměl být pro nikoho z nás žádný problém. Obvykle kupujeme varné sáčky v balení, na kterém výrobce doporučuje postup vaření rýže. Co ale dělat v případě, že takový postup nemáme po ruce? A jak si rýži uvařit, která by byla i jemně kořeněná?
Jeden varný sáček s rýží obvykle vystačí na dvě porce. Rýži ve varném sáčku propláchneme pod tekoucí teplou vodou. Tímto krokem sledujeme, aby odtékající voda nebyla zakalená – rýži čistíme.
Varný sáček s rýží vložíme do hrnce. Přidáme vodu z kohoutku. Na jeden varný sáček postačí 0,5 litru vody. Do vody přidávám i kapku oleje. To mi pomůže k tomu, aby rýže nebyla příliš slepená. Vodu osolíme a přivedeme k varu. Pak oheň zmírníme.
Vaříme obvykle 14 až 17 minut na mírném ohni. Sledujeme, zda se nám varný sáček s rýží nepřipekl ke dnu hrnce. I to se někdy stává. Vaření rýže kontrolujeme. Varný sáček s rýží by měl být celý ponořen ve vodě.
Vyjmeme varný sáček vidličkou, odkapeme přebytečnou vodu a nožem přeřízneme. Rýži vysypeme na talíř. Pokud chceme rýži ochutit kari či jiným kořením, nyní je ta pravá chvíle. Nakonec musíme řádně promíchat.
Diskuze k článku