Jak si udělat domácí šlehačku | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
Paní Křížové velmi děkujeme za její příspěvek do redakce JakTak.
Další zajímavé články
Jak udělat domácí žloutkové věnečky | recept z odpalovaného těsta
Domácí žloutkové věnečky | recept. Věnečky s krémem patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není…
Jak upéct malinový koláč s vaječným likérem | recept
Malinový koláč s vaječným likérem | recept. Podle následujícího receptu si upečete skvělý ovocný koláč s nezaměnitelnou vůní vaječného likéru. Koláč j…
Jak upéct prolévaný koláč se šlehačkou | recept
Prolévaný koláč se šlehačkou | recept. Tento dezert původně pochází ze Španělska, ale neznamená to, že na jeho přípravu potřebujete cizokrajné surovin…
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ…
Jak připravit sýrové suflé | recept
Jak připravit sýrové suflé | recept. Připravit hezky nadýchané, správně vyběhlé suflé se občas nepodaří ani zkušenému kuchaři. Aby se tato šlehan…
Recept na domácí šlehačku od paní čtenářky Zdeny Křížové:
Potřebujeme:
mixer, 2 dcl čerstvého mléka (ne z krabice), 125 g másla (polovinu másla, které váží 250 g)
Postup:
Máslo nakrájíme na kousky a vložíme do mixeru. Mléko zahříváme a stále ho sledujeme, pokud se nezačne dělat tenký škraloup. Jakmile se začne tvořit, mléko nalijeme do mixeru a 2 minuty mixujeme.
Pokud chceme pařížskou šlehačku, dáme do mixeru kakao a vše mixujeme (máslo, mléko a kakao).
Po umixování dáme do nádoby a do lednice, nejlépe na 24 hodin. Šlehačka se ušlehá se ztužovačem šlehačky (nemusí být), vždy se perfektně ušlehá.