Jak si poradit s filo těstem
Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto. Filo těsto má jednoduché složení, skládá se jen z mouky, vody, oleje, špetky soli a octa. Je tradiční specialitou v turecké a řecké kuchyni. Těsto je vyválené velmi tence, jednotlivé pláty jsou téměř průhledné. Vrství se na sebe a plní sladkými i slanými nádivkami. Nejznámější je baklava, filo těsto prokládané ořechy, mandlemi a medem.
Těsto se dá koupit hotové, s tím také pracuji (viz foto). Těm, kteří by si chtěli zkusit těsto vyrobit levněji doma, jsou určeny následující rady.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat baklavu | recept na dezert
Jak udělat baklavu | recept na dezert. Recept na baklavu. Jedna z egyptských pochoutek - vrstvy máslem nasáklého lístkového pečiva, které jsou prolože…
Jak upéct dýňové muffiny s drobenkou | recept na dýňový moučník
Jak upéct dýňové muffiny s drobenkou | recept na dýňový moučník. Muffiny jsou vlastně obdobou našich bábovek. Oblíbené jsou především u dětí. Jde je p…
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se z…
Jak upéct dort s malinami a citronovým krémem | recept
Dort s malinami a citronovým krémem | recept. Léto a ovocné dezerty prostě patří k sobě, zkuste si dle následujícího receptu upéct dort s malinami a c…
Jak upéct třešňový koláč z podmáslí | recept
Třešňový koláč z podmáslí | recept. Ovocné koláče k létu patří. Kdy jindy si je dopřávat, když ne teď. Postupně dozrávají různé ovocné druhy a moučník…