Jak připravit zeleninový salát s uzeným lososem
Zeleninový salát s uzeným lososem poslouží jako skvělý předkrm i jako rychlá a chutná večeře. Kombinuje v sobě čerstvou zeleninu s výraznou chutí uzeného lososa, vše je doplněno smaženým či vařeným vajíčkem a domácím dresinkem. Recept najdete na následujících řádcích.
Co je potřeba
Co je potřeba na 2–3 porce:
- 1 čínské zelí pak choi
- 1 hrnek baby špenátu
- 2 hrsti cherry rajčat
- 1/2 salátové okurky
- 150 g uzeného lososa
- 2 – 3 vejce
- rostlinný olej na smažení (případně voda na uvaření) vajec
- sůl, pepř
Na dresink si připravíme:
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíci kvalitní majonézy
- 1 lžíci citronové šťávy
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky
Nakrájenou zeleninu promícháme s připraveným dresinkem a poté do salátu jemně vmícháme kousky uzeného lososa. Salát rozdělíme do misek či talířů a na ka každou porci položíme volské oko nebo jinak připravené vejce – v celku či nakrájené.
Zeleninový salát s lososem podáváme s krutóny nebo s čerstvým pečivem.
Tipy
Lehčí dresink získáte, pokud místo zakysané smetany použijete bílý jogurt.
Dresink je možné ochutit prolisovaným česnekem, případně nasekanou jarní cibulkou.
Velmi efektně budou v salátu vypadat vařená či jinak upravená křepelčí vajíčka.
Čínské zelí lze nahradit ledovým, římským či jiným druhem salátu.
Diskuze k článku