Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečenou ovesnou kaši s lesními plody | recept

Jak připravit zapečenou ovesnou kaši s lesními plody | recept

Zapečená ovesná kaše s lesními plody | recept. Ovesná kaše představuje velmi zdravou a chutnou variantu sladké snídaně. Pokud si ji chcete ještě vylepšit, vyzkoušejte recept na zapečenou ovesnou kaši s lesními plody. Její příprava je opravdu snadná a výsledným pokrmem určitě nepohrdnou ani děti a „odpůrci“ zdravé výživy.

Co je potřeba

  • 1 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 a půl hrnku mléka
  • 1 a půl hrnku čerstvých či mražených lesních plodů (maliny, ostružiny, borůvky, jahody, rybíz či brusinky)
  • hrst pokrájených ořechů či semínek dle chuti (např. slunečnicová či dýňová)
  • 3 lžíce datlového sirupu či medu
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
1

Ovesné vločky smícháme se špetkou soli a mleté skořiceDno zapékací mísy poklademe polovinou lesních plodů. Na ně nasypeme ovesné vločky, ořechy a semínka a vše zalijeme mlékem, které jsme důkladně promíchali s vejcem, kokosovým olejem a datlovým sirupem.

2

Povrch posypeme zbylým ovocem a třtinovým cukrem.

3

Směs dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme ji zhruba 30–35 minut, dokud se neodpaří všechna tekutina a povrch kaše nezezlátne.

4

Zapečenou ovesnou kaši před podáváním dozdobíme bílým jogurtemčerstvým ovocem a vše přelijeme trochou medu či rostlinného sirupu. Chutná skvěle ještě teplá, ale i mírně či zcela vychladlá. Zbylou kaši je možné uskladnit v lednici, kde nám vydrží až 3 dny. Před podáváním ji stačí ohřát a získáte rychlou a vydatnou snídani.

Tipy

  • Pro přípravu ovesné kaše lze použít klasické kravské mléko i jakoukoliv rostlinnou alternativu (např. mandlové, sojové, ovesné, kokosové apod.).
  • Lesní plody můžete nahradit jinými druhy ovoce (hodí se např. jablka, hrušky, broskve, banány atd.), ale klidně i dýní.
  • Směs je možné ochutit také vanilkou či muškátovým oříškem. Pro obměnu můžete přidat kakao nebo karob, případně kousky čokolády.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.