Jak připravit vietnamské letní závitky | recept
Jak připravit vietnamské letní závitky | recept. Naučíme vás jak si jednoduše připravit vietnamské letní závitky, po kterých zaručeně nepřiberete. Je to pokrm pro všechny, co chtějí trochu odlehčit jídelníček, nebo mají chuť na něco nevšedního. A i když se to na první pohled nezdá, přípravu zvládnete opravdu snadno. Nesmíte se bát experimentovat. Nakupte všechny ingredience, pročtěte recept a můžete začít.
Co je potřeba
- 12 kusů rýžových papírů
- jedno balení rýžových nudlí
- 1 menší okurku
- svazek koriandru
- krevety ( do každého závitku tři kusy)
- ledový salát
- mrkev
- papriku
Na omáčku:
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 3 lžičky třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- 250 ml horké vody
- podle chuti čerstvá chilli paprička
Ve druhém hrnci spaříme očištěné krevety. Vaříme jen krátce, aby zrůžověly. Hned potom vyndáme z vody, odstraníme tvrdý ocásek a necháme vychladnout v misce. Pokud máme neočištěné krevety, po uvaření je vyloupeme. Odtrhneme hlavičku, odstraníme nožičky a směrem od bříška vyloupneme krunýř. Pod zády má kreveta střívko a to je potřeba vyndat. Nařízneme maso a střívko opatrně vyjmeme. Potom krevetu opláchneme.
Diskuze k článku