Jak připravit uzeného lososa s míchanými vejci podle Pohlreicha | recept
Losos od Pohlreicha. Recepty Zdeňka Pohlreicha prosluly díky kuchařskému umění šéfkuchaře i jeho peprnému slovníku. Uzený losos s míchanými vejci – pokrm připravte dle Pohlreichovy knihy Zdeněk Pohlreich: Vejce nebo slepice. Uzený losos s míchanými vejci od Pohlreicha krok za krokem.
Co je potřeba
300 g uzeného lososa
12 vajec
1 najemno nakrájená šalotka
máslo, 100 g másla
nasekaná pažitka
sekaná plochá petržel
kopr
sůl, pepř
Podle receptu Pohlreicha příprava uzeného lososa s vejci začíná tím, že na pánvi zvolna zpěníte najemno nakrájenou šalotku a necháte ji zesklovatět.
Rozbijte nachystaná vejce a přidejte je do pánve, osolte, opepřete a vejce míchejte, dokud neztuhnou. Pohlreich upozorňuje, že vejce musí být vláčná a krémovitá, tzn. že je třeba vejce míchat, ale nikoliv až do vyschnutí.
Nakonec do míchaných vajec vmíchejte nasekanou pažitku a nasekanou petržel.
Míchaná vejce podávejte s plátky uzeného lososa nazdobenými do tvaru věnečků, podávejte i s koprem.
Diskuze k článku