Jak připravit tvarohové šišky se švestkovou omáčkou | recept
01. Říjen 2021
Tvarohové šišky se švestkovou omáčkou | recept bez cukru. Tvarohové šišky se švestkovou omáčkou jsou méně pracnou alternativou ovocných knedlíků. Je to poměrně rychlé a syté jídlo. Občas si ho mohou dopřát i diabetici, kteří se musejí vyhýbat cukru, dokonale zažene chuť na sladké (soudím podle sebe).
Co je potřeba
Těsto:
- 250 g měkkého tvarohu v kostce
- 120 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- 1 celé vejce
- špetka soli
Omáčka:
- 5 lžic neslazených švestkových povidel
- 8 švestek
- lžička mleté skořice
- lžíce rumu
- trochu vody na rozředění povidel
1
V misce vypracujeme z tvarohu, mouky, vajec a špetky soli těsto. Je možné, že bude třeba navýšit množství mouky, ale těsto nesmí být moc tuhé, proto přidávejte opatrně a nejvýše 1 lžíci. Mouka je přírodní produkt a není pokaždé stejná, kvalita záleží na mnoha okolnostech, které nemáme možnost ovlivnit.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct rychlý tvarohový koláč se švestkami | recept
Rychlý tvarohový koláč se švestkami | recept. Hledáte-li recept na rychle a jednoduše připravený moučník, zkuste si upéct rychlý tvarohový koláč…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Diskuze k článku