Jak připravit tvarohové lívance | recept
Tvarohové lívance | recept. Receptů na lívance jsem již pročetla bezpočet. Tento předpis má tu výhodu, že se obejde bez kynutí, nepotřebujete pro něj totiž kvasnice. Tudíž se i poměrně razantně zkrátí doba přípravy lívanců, což jistě oceníte nejen v letních měsících, kdy je škoda trávit příliš času v kuchyni. Lívance podle tohoto receptu vděčí za svou nadýchanost tvarohu, na jehož množství se rozhodně nevyplatí šetřit. Další ingredience jsou už klasické: vejce, cukr, polohrubá mouka a trocha prášku do pečiva, který zajistí ještě lepší zkypření těsta. Lívance můžete doplnit sezónním ovocem, marmeládou, povidly a posypat je tvrdým nastrouhaným tvarohem.
Co je potřeba
- 5 lžic polohrubé mouky
- lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 2 lžíce krystalového cukru
- případně trochu mléka na rozředění
- rostlinný olej
Nakonec do lívancového těsta zamícháme polohrubou mouku smíchanou se lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Pokud by se nám zdálo, že je těsto příliš husté, můžeme ho rozředit trochou mléka nebo podmáslí. Pokud máme čas, můžeme těsto nechat pár minut odpočívat. Minimálně po dobu, než se nám rozpálí pánev.
Diskuze k článku