Jak připravit špízy z dýně a tofu | vegetariánský recept
Jak připravit špízy z dýně a tofu | recept na vegetariánské špízy z dýně hokkaido. Špízy a bez masa? A ještě se sladkou dýní a slanou sójovou omáčkou? Nemáte odvahu? Já Vám ji dodám! Sama jsem nevěřila, že tato netradiční kombinace surovin může vytvořit něco tak dokonalého, jakými jsou tyto špízy. Příjemně pikantní a barevně vyladěné. Bonusem je, že potěšíte milovníky alternativ jako je tofu, ale mile překvapíte i milovníky masa.
Co je potřeba
Uvedené množství je na cca 6 menších špízů:
- ½ kg dýně Hokkaido
- 250 g uzeného tofu
- 1 ks červené papriky (či kapie)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku citronové šťávy
- sójovou omáčku – dle chuti
Špízy pečte v předem vyhřáté troubě do mírného zhnědnutí na 220 °C po dobu zhruba 20 minut.
Tipy
Špízy si bez váhání můžete připravit i na grilu a zpestřit tak grilování netradiční dobrotou. Změnit můžete i druh tofu a použít jinak ochucené (čili, bazalka) či zcela přírodní. Za mne ale doporučuji právě uzené, chuťově nejvíce ladí.
Diskuze k článku