Jak připravit španělské empanadillas | recept
Jak připravit španělské empanadillas | recept. Empanadillas jsou oblíbené španělské tapas. Jde vlastně o kapsu z listového těsta naplněnou nejrůznějšími náplněmi. Tradičními ingredience náplní jsou krevety, rajčata a vařená vejce, ale ty ostatní záleží jen a jen na fantazii kuchaře.
Co je potřeba
1 balíček listového těsta
2 cibule
2 rajčata
1 lžíce másla
250 g houbové směsi
podle chuti sůl a pepř
1 špetka chilli
1 lžíce olivového oleje
2 vejce
100 g kuchyňsky upravených krevet
1 žloutek na potření
Nejdříve si připravíme náplň. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Malé krevety ponecháme vcelku, větší pokrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a vhodíme na něj cibuli. Smažíme, dokud cibulka nezesklovatí, poté přidáme rajčata, houby, krevety a všechno koření. Dusíme 15 minut. Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme pokrájená vejce.
Troubu předehřejeme na 200°C. Z listového těsta vyválíme plát, ze které za pomoci větší misky vykrajujeme kolečka. Na polovinu kolečka vložíme lžíci náplně, okraje navlhčíme vodou, přehneme na půl a prsty konce těsta dobře spojíme.
Hotové empanadillas pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v troubě asi 15 minut. Podáváme teple, ale velmi dobře chutnají i studené.
Diskuze k článku