Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rychlé "falešné" sushi

Jak připravit rychlé "falešné" sushi

Milujete sushi? Už jste přemýšleli, že byste si ho udělali doma? Když se rozhodnete, že si uděláte vlastní sushi a vyrazíte na nákup ingrediencí, tak zjistíte, že vaše domácí sushi vyjde celkem draze. Zjistíte, že si musíte koupit hodně ingrediencí, které běžně doma nemáte a každá z nich je poměrně nákladná. Pokud jste gurmán a chcete mít pravé sushi, musíte mít speciální rýži a speciální přístroj na správné vaření sushi rýže. Pokud jste někdo, kdo konzumuje sushi každý týden, tak se vám vyplatí investovat. Ale třeba takový student může mít i levnější variantu a pochutná si stejně dobře. Protože budeme používat obyčejnou rýži v sáčcích a vaření bude naprosto odlišné nazveme si ho falešným sushi.

Co je potřeba

  • Obyčejná sáčková rýže
  • Rýžový ocet – 1 lžíce
  • Sojová omáčka (u té doporučuji nešetřit a koupit opravdu tu na sushi)
  • Wasabi pasta
  • Nakládnaný zázvor (kdo má rád sushi se vším všudy)
  • Nori řasy

Ingredience dle vaší fantazie a chuti:

  • Okurka
  • Avokádo
  • Losos
  • Krabí tyčinky
  • Paprika
  • Atd…
1
  1. Dáme vařit sáčkovou rýži dle návodu. Můžete lehce osolit vodu. Jediný rozdíl bude v tom, že do vody nalijeme ještě lžíci rýžového octa. Nikdo nemá rád, když zapomene na hodiny a rýže se trochu rozvaří, tady se bát nemusíte. V našem případě je lepší, když se rýže trochu rozvaří, bude pak více lepit a to se nám potom bude hodit na balení rýže do nori řasy.
2

Poté co se rýže uvaří, scedíme ji a necháme vychladnout, aby rýže měla vlažnější teplotu. Pak si rozložíme Nori řasu a naskládáme na ní rýži a ingredience dle naší chuti a oblíbenosti.

3

Když máme naskládané ingredience, začneme balit. Je pořeba si k tomu vzít misku s vodou. Balit byste měli vždy s navlhčenýma rukama a je potřeba to hodně utahovat. Po každém otočení si ruce namočte. Až se dostanete na konec, tak pořádně vodou spojte řasu. 

4

Hotový váleček pak bude vypadat jako kdyby byl celistvý bez jakéhokoliv přechodu.

5

Teď je potřeba vzít opravdu ostrý nůž a opět ho navlhčit vodou. Po každém odřízlém kolečku by se čepel nože měla vždy omýt. Konce válečku odřízněte, tím ho zarovnáte. Poté nakrájíte hezká kolečka. Podáváte s wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem (kdo má rád). Přeji dobrou chuť!

Klíčová slova: sushi
Autor: Niki
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit rýži na sushi | postup
Jak uvařit rýži na sushi | postup
Jak uvařit rýži na sushi | postup. Jistě znáte sushi ─ plátky ryb či zeleniny servírované s mírně lepkavou rýží. Nezáleží na tom, jestli bude rýže svi…
Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.