Jak připravit rychlé "falešné" sushi
Milujete sushi? Už jste přemýšleli, že byste si ho udělali doma? Když se rozhodnete, že si uděláte vlastní sushi a vyrazíte na nákup ingrediencí, tak zjistíte, že vaše domácí sushi vyjde celkem draze. Zjistíte, že si musíte koupit hodně ingrediencí, které běžně doma nemáte a každá z nich je poměrně nákladná. Pokud jste gurmán a chcete mít pravé sushi, musíte mít speciální rýži a speciální přístroj na správné vaření sushi rýže. Pokud jste někdo, kdo konzumuje sushi každý týden, tak se vám vyplatí investovat. Ale třeba takový student může mít i levnější variantu a pochutná si stejně dobře. Protože budeme používat obyčejnou rýži v sáčcích a vaření bude naprosto odlišné nazveme si ho falešným sushi.
Co je potřeba
- Obyčejná sáčková rýže
- Rýžový ocet – 1 lžíce
- Sojová omáčka (u té doporučuji nešetřit a koupit opravdu tu na sushi)
- Wasabi pasta
- Nakládnaný zázvor (kdo má rád sushi se vším všudy)
- Nori řasy
Ingredience dle vaší fantazie a chuti:
- Okurka
- Avokádo
- Losos
- Krabí tyčinky
- Paprika
- Atd…
Krok 1
- Dáme vařit sáčkovou rýži dle návodu. Můžete lehce osolit vodu. Jediný rozdíl bude v tom, že do vody nalijeme ještě lžíci rýžového octa. Nikdo nemá rád, když zapomene na hodiny a rýže se trochu rozvaří, tady se bát nemusíte. V našem případě je lepší, když se rýže trochu rozvaří, bude pak více lepit a to se nám potom bude hodit na balení rýže do nori řasy.
Krok 2
Poté co se rýže uvaří, scedíme ji a necháme vychladnout, aby rýže měla vlažnější teplotu. Pak si rozložíme Nori řasu a naskládáme na ní rýži a ingredience dle naší chuti a oblíbenosti.
Krok 3
Když máme naskládané ingredience, začneme balit. Je pořeba si k tomu vzít misku s vodou. Balit byste měli vždy s navlhčenýma rukama a je potřeba to hodně utahovat. Po každém otočení si ruce namočte. Až se dostanete na konec, tak pořádně vodou spojte řasu.
Krok 4
Hotový váleček pak bude vypadat jako kdyby byl celistvý bez jakéhokoliv přechodu.
Krok 5
Teď je potřeba vzít opravdu ostrý nůž a opět ho navlhčit vodou. Po každém odřízlém kolečku by se čepel nože měla vždy omýt. Konce válečku odřízněte, tím ho zarovnáte. Poté nakrájíte hezká kolečka. Podáváte s wasabi, sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem (kdo má rád). Přeji dobrou chuť!