Jak připravit pošírované jablka v červeném víně
Pošírovaná jablka v červeném víně | recept z jablek. Pošírování. Zní to tak učeně, složitě, že. A ona to ve výsledku opravdu žádná složitost není. Zjednodušeně řečeno je pošírování jemné vaření, kdy Vám tekutina (ochucená voda či nálev) nesmí „bublat“, jen jemně pěnit. Nebojte se tedy a vytvořte si vynikající dezert, ve kterém se skvěle doplňuje nakyslejší chuť jablek a tvarohu se sladkým sirupem z vína.
Co je potřeba
Nálev:
- 400 ml suchého červeného vína
- 200 ml pomerančové šťávy (můžete použít pomerančový sirup)
- 50 g krupicového cukru
- 50 g třtinového cukru
- citronová kůra z ½ citronu
- 1 celá skořice celá
- 7 kusů hřebíčku
Tvarohová směs:
- plnotučný tvaroh ve vaničce – cca 200 g
- 1 vanilkový cukr
+ jablka – cca 4–5 ks jablek (nejlépe nakyslejší)
Jakmile nálev začne vařit, stáhněte plamen, přidejte připravená jablka a 10–15 minut je pošírujte v nálevu (tedy nevařit, nebublat, jen pěnit) a sem tam je zlehka promíchejte.
Následně jablka opatrně vyjměte, odložte stranou a nálev přeceďte.
Ochucené víno bez koření pak nechejte na mírném plameni, za občasného míchání, svařit na vláčný, mírně hustý, sirup.
Tipy
Nezoufejte, pokud Vám sirup zcela nezhoustne - dezert je vynikající i jednoduše politý ochuceným vínem. Pokud ráčíte méně zdravou variantu, tvaroh nechejte v lednici a pošírovaná jablka doplňte vanilkovou zmrzlinou a vše přelijte například čokoládovým toppingem.
Diskuze k článku