Jak připravit polévku tarator | recept
Jak připravit polévku tarator | recept. Při návštěvě Bulharska jste si určitě zamilovali studenou okurkovou polévku zvanou tarator. V létě tuto balkánskou delikatesu podávají snad v každé restauraci a její instantní verzi naleznete i v regálech supermarketů. Příprava okurkové polévky je rychlá, jednoduchá a během horkých dní vás zajisté osvěží!
Co je potřeba
malý bílý jogurt
okurka
kopr
5 stroužků česneku
slunečnicový olej
sůl, pepř
vlašské oříšky
Omytou okurku nakrájíme na drobné kostičky. To samé provedeme s česnekem, který však můžeme místo krájení nastrouhat, a koprem.
Nakrájenou okurku, česnek a kopr přidáme do předem připravené a dostatečně velké mísy.
Dle chuti osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.
Do mísy přidáme bílý jogurt a všechny ingredience začneme třít polévkovou lžící, dokud nevznikne hustá směs.
Přilijeme vodu, aby se nám obsah mísy lépe zpracovával. Stálým mícháním přivedeme obsah mísy do tekutější konzistence.
Polévku umístíme na jednu až dvě hodiny do lednice.
Tarator podáváme dobře vychlazený a ozdobený nastrouhanými vlašskými oříšky.
Tipy
Do připraveného taratoru můžete vhodit jednu až dvě kostky ledu.
Diskuze k článku