Jak připravit polévku tarator | recept
Jak připravit polévku tarator | recept. Při návštěvě Bulharska jste si určitě zamilovali studenou okurkovou polévku zvanou tarator. V létě tuto balkánskou delikatesu podávají snad v každé restauraci a její instantní verzi naleznete i v regálech supermarketů. Příprava okurkové polévky je rychlá, jednoduchá a během horkých dní vás zajisté osvěží!
Co je potřeba
malý bílý jogurt
okurka
kopr
5 stroužků česneku
slunečnicový olej
sůl, pepř
vlašské oříšky
Krok 1
Omytou okurku nakrájíme na drobné kostičky. To samé provedeme s česnekem, který však můžeme místo krájení nastrouhat, a koprem.
Krok 2
Nakrájenou okurku, česnek a kopr přidáme do předem připravené a dostatečně velké mísy.
Krok 3
Dle chuti osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.
Krok 4
Do mísy přidáme bílý jogurt a všechny ingredience začneme třít polévkovou lžící, dokud nevznikne hustá směs.
Krok 5
Přilijeme vodu, aby se nám obsah mísy lépe zpracovával. Stálým mícháním přivedeme obsah mísy do tekutější konzistence.
Krok 6
Polévku umístíme na jednu až dvě hodiny do lednice.
Krok 7
Tarator podáváme dobře vychlazený a ozdobený nastrouhanými vlašskými oříšky.
Do připraveného taratoru můžete vhodit jednu až dvě kostky ledu.