Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept. Krém, jehož součástí je marcipán, nemůže být jiný než luxusní. Zvláště pak, když je zapracovaný do lahodného, krémově mléčného základu, zjemněného vyšlehaným máslem. Krém se hodí na dorty i ke slepování cukroví.
Co je potřeba
- 250 ml polotučného mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 100 g marcipánu
- 125 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
Vláčný a nadýchaný krém následně přendejte do skleničky či misky a před dalším použitím dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Nemusíte se obávat, krém ani po delším uskladnění v lednici již více neztuhne. Stále bude mít konzistenci ideální k okamžitému namazání.
Tento jednoduchý marcipánový krém výtečně doplní kakaová linecká kolečka při jejich slepování, nebo upečený dortový korpus.
Tipy
Kapkou mandlového likéru či mandlového aroma ještě více zvýrazníte jeho skvělou chuť.
Diskuze k článku