Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept. Krém, jehož součástí je marcipán, nemůže být jiný než luxusní. Zvláště pak, když je zapracovaný do lahodného, krémově mléčného základu, zjemněného vyšlehaným máslem. Krém se hodí na dorty i ke slepování cukroví.
Co je potřeba
- 250 ml polotučného mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 100 g marcipánu
- 125 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
Krok 1
V kastrůlku smíchejte mléko s moukou, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do husté kaše.
Krok 2
Přidejte najemno nastrouhaný marcipán a důkladně na středním ohni promíchejte tak, aby se všechen marcipán propojil s kaší.
Krok 3
Směs odstavte a nechejte vychladnout.
Krok 4
Mezitím v míse utřete do pěny změklé máslo s cukrem.
Krok 5
Po částech k vyšlehanému máslu přidávejte vychladlou marcipánovou kaši.
Krok 6
Vláčný a nadýchaný krém následně přendejte do skleničky či misky a před dalším použitím dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Nemusíte se obávat, krém ani po delším uskladnění v lednici již více neztuhne. Stále bude mít konzistenci ideální k okamžitému namazání.
Tento jednoduchý marcipánový krém výtečně doplní kakaová linecká kolečka při jejich slepování, nebo upečený dortový korpus.
Kapkou mandlového likéru či mandlového aroma ještě více zvýrazníte jeho skvělou chuť.