Co je potřeba

  • krůtí prsa (kuřecí)
  • 1 vejce
  • 1 kulatý tvarůžek
  • 1 polévková lžíce mouky
  • mléko na zředění
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • tuk na smažení
1

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Výhodnější je nakrájet si menší kousky, snáze se s nimi pracuje při obalování i smažení.

2

Těstíčko na obalení umícháme podle množství připravovaných plátků. Poměr je 1 celé vejce, 1 lžíce hladké mouky a 1 kulatý syreček. Sýr rozstrouháme na struhadle a po přilití malého množství mléka vyšleháme hustější hmotu. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

3

Plátky masa obalíme v sýrové hmotě z obou stran. Těstíčko je husté, pomožte si rukama nebo pomocí lžičky naneste směs na maso tak, jako byste mazali chléb. Namazanou stranou plátek masa vložte na pánev s rozpáleným tukem a lžičkou přidejte směs i na druhou stranu masa. Smažte z obou stran dozlatova.

4

Hotové řízky mají nadýchaný pikantní obal a jsou šťavnaté. Nemusíte se bát zápachu v kuchyni při smažení. Téměř žádný není. Kdo neví, nepozná, že konzumuje zrající sýr, řízek má velmi dobrou pikantní chuť. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát. Ať vám chutná!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.333335
Average: 4.3 (3 votes)