Jak připravit krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept
Krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept. Maso z krůtích prsou má nevýraznou chuť, při kuchyňské úpravě ho proto výrazněji kořeníme. Chuť masa zvýrazní i některé sýry – například sýr Niva, sýry parmazánového typu, uzené sýry a výborně se uplatní Olomoucké tvarůžky. Tvarůžky při zpracování přijdou o svoji typickou vůni, ale dodají masu zajímavou příchuť. Žádný strach mít nemusíte z toho, že kuchyni nevyvětráte, zápach při smažení není cítit. Jestliže máte v oblibě sezamová semínka, můžete je přidat k obalovací směsi. Přeji vám dobrou chuť.
Co je potřeba
- krůtí prsa (kuřecí)
- 1 vejce
- 1 kulatý tvarůžek
- 1 polévková lžíce mouky
- mléko na zředění
- sůl
- mletý černý pepř
- tuk na smažení
Krok 1
Krůtí prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Výhodnější je nakrájet si menší kousky, snáze se s nimi pracuje při obalování i smažení.
Krok 2
Těstíčko na obalení umícháme podle množství připravovaných plátků. Poměr je 1 celé vejce, 1 lžíce hladké mouky a 1 kulatý syreček. Sýr rozstrouháme na struhadle a po přilití malého množství mléka vyšleháme hustější hmotu. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Krok 3
Plátky masa obalíme v sýrové hmotě z obou stran. Těstíčko je husté, pomožte si rukama nebo pomocí lžičky naneste směs na maso tak, jako byste mazali chléb. Namazanou stranou plátek masa vložte na pánev s rozpáleným tukem a lžičkou přidejte směs i na druhou stranu masa. Smažte z obou stran dozlatova.
Krok 4
Hotové řízky mají nadýchaný pikantní obal a jsou šťavnaté. Nemusíte se bát zápachu v kuchyni při smažení. Téměř žádný není. Kdo neví, nepozná, že konzumuje zrající sýr, řízek má velmi dobrou pikantní chuť. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát. Ať vám chutná!