Jak připravit jogurtový zákusek z tradičních perníků
Jak připravit jogurtový zákusek z perníků | recept na zákusek připravený z tradičního perníku a jogurtu. Tradiční perník s marmeládovou náplní a polevou zná každý z nás již z dětství, kdy převážně po Mikuláši tvořil významnou část školních svačin či snídaní. Vyzkoušejte tyto tradiční slepované perníky s marmeládou použít i netradičně a připravit si z nich jednoduchý jogurtový zákusek.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).
- 3 ks perníků s marmeládovou náplní a polevou
- 400 ml bílého tučného, smetanového jogurtu
- 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker – příprava za studena)
- 1 lžíce medu či cukru
Tipy
Pokud jogurtovou želatinu ochutíte namísto medu marmeládou, nejlépe červenou (jahodová, rybízová, višňová), získáte zajímavě barevnou variantu připraveného zákusku.
Diskuze k článku