Jak připravit jogurtový zákusek z tradičních perníků
Jak připravit jogurtový zákusek z perníků | recept na zákusek připravený z tradičního perníku a jogurtu. Tradiční perník s marmeládovou náplní a polevou zná každý z nás již z dětství, kdy převážně po Mikuláši tvořil významnou část školních svačin či snídaní. Vyzkoušejte tyto tradiční slepované perníky s marmeládou použít i netradičně a připravit si z nich jednoduchý jogurtový zákusek.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).
- 3 ks perníků s marmeládovou náplní a polevou
- 400 ml bílého tučného, smetanového jogurtu
- 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker – příprava za studena)
- 1 lžíce medu či cukru
Krok 1
Perníky nakrájejte na plátky široké cca 0,5 cm.
Krok 2
Dle návodu na obalu připravte jogurtovou želatinu.
Krok 3
Po jejím vymíchání dohladka do ní přidejte med. Dle Vaší chuti můžete přidat i více než uvedenou 1 lžíci.
Krok 4
Formu vyložte alobalem, ten potřete menší vrstvou jogurtové želatiny a vyskládejte první vrstvu nakrájených perníků.
Krok 5
Pak na ně rovnoměrně přidejte další vrstvu želatiny, tentokrát silnější, než prvotní na alobalu a vyskládejte druhou vrstvu nakrájených perníků.
Krok 6
Naneste finální vrstvu, tedy jogurtovou želatinu, přikryjte alobalem a nechejte v chladu do druhého dne navlhnout a ztuhnout.
Krok 7
Zákusek pak servírujte například posypaný nastrouhaným perníkem.
Pokud jogurtovou želatinu ochutíte namísto medu marmeládou, nejlépe červenou (jahodová, rybízová, višňová), získáte zajímavě barevnou variantu připraveného zákusku.