Jak připravit jablečné chutney (čatní) | recept
Chutney (čatní) je indická hustá omáčka připravovaná ze zeleniny a ovoce. Chutney povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání, podává se v mističkách nebo se pokládá na talíř s rýží. Chutney (nebo česky čatní či čatný) je jakousi obdobou salsy nebo omáček známých z Evropy. Chutney dochucuje jídla z masa i vegetariánské pokrmy. Jablečné chutney pro 4 osoby se připravuje ze 4 jablek a jedné cibule, ingredience se vaří do té doby, dokud nezměknou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat jablečné čatní | recept
Jablečné čatní (chutney) je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru přechází do pikantní kořeněnosti a končí lahodnou chutí použitýc…
Jak připravit řepný kečup | recept
Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…
Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept
Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept. Rajče jako takové je velice zdravou potravinou a jeho konzumace je zdraví prospěšná. Rajčata můžeme jíst…
Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm
Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm. Pokud nejste příznivci mastných špekáčků, klobásek a dalších masných výrobků připravov…
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…