Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm
Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm. Pokud nejste příznivci mastných špekáčků, klobásek a dalších masných výrobků připravovaných na ohni, tak pro vás mám dobré řešení. Sladká jablka na ohni jsou výborná a ocení je každý gurmet. Vyzkoušejte si náš postup na pečená jablka.
Co je potřeba
8 tvrdých sladkých jablek
180 g másla, změklého (na vymazání)
70 g třtinového cukru
70 g rozinek
70 g strouhanky z toustového chleba nebo mletých mandlí
špetka mleté skořice
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
trocha vanilkového extraktu
Alobalovou misku zlehka vymažte máslem. Z jablek odřízneme „pokličku„– hezčí je to na straně, kde je šťopka. Opatrně vyřízněte jádřinec tak, aby jablka vytvořila misku.
Máslo s cukrem utřete na krém, pak do něj přidejte rozinky, rozdrobené sušenky, skořici, muškátový oříšek a vanilku. Směsí naplňte jablka, přiklopte pokličkou. Jablka vložte do alobalové misky. Plech s jablky vložte doprostřed horkého roštu (ne však na největší žár) a gril zakryjte. Pečte 40 minut. Sundejte pokličku a jablka dopékejte doměkka po dobu 20 minut.
Pečená jablka podávejte teplá. Skvělá jsou se zmrzlinou či zakysanou smetanou.
Diskuze k článku