Jak připravit domácí kopřivový sirup
Léčení pomocí bylin – fytoterapie , je v poslední době stále populárnější, i když nemůže nahradit lékaře. Stále více lidí se zabývá sběrem léčivých rostlin, jejich sušením a vyráběním domácích léčivých prostředků. Teď je nejvhodnější doba na sběr mladých kopřiv, která se výborně hodí na jarní vitaminovou a očistnou kúru. Může se sbírat po celý rok, ale mladé výhonky sbírané nejpozději do poloviny května jsou nejlepší. Rostlina je nastartovaná k růstu a obsahuje největší množství zdraví prospěšných látek. Náš článek vás naučí připravit kopřivový sirup, kopřivový med a seznámí vás i s jejich účinky na zdraví. Bylinkáři si kopřivu velmi cení a tak ji zkuste ochutnat, listy mají aromatickou chuť. Kopřivový sirup podle našeho receptu je vážně skvělý!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Omlouvám se za pozdní odpověď. Z tohoto množství je 1,7 l hotového sirupu. Mirka
S recepty pro diabetiky je to složitější. Vzhledem k tomu, že cukr je konzervant a do dia sirupu nelze použít, je nutné ke šťávě přidat nějakou chemii, aby se výrobek nekazil. Já sama vyrábím sirupy i marmelády se Stevií, ale přípravek si dovážím z Německa. Mirka
Zkusila jsem, na 450 g je zhruba 300 vršků středních kopřiv. Není to tak zlé. Teprve mám naloženo, musí se zatížit, protože kopřiv je moc a vylézaly by ven. Na výsledek jsem zvědavá, zatím to vypadá moc pěkně.
Skvělý recept! Určitě letos vyzkouším! Kolik jsi z toho měla skleniček...asi? Dííííky.
450g kopřiv?je to správně?Dík
Byl by nějaký recept pro diabetiky?
Je to správně, má pak pěknou barvu a silnou chuť :)