Jak připravit domácí bylinkové máslo | recept
21. Září 2024
Jak připravit domácí bylinkové máslo | recept. Proč je dobré si udělat domácí bylinkové máslo? Neobsahuje žádné chemické přísady jako kupovaný margarín, a proto je o mnoho zdravější. Navíc se dobře roztírá a výborně chutná.
Co je potřeba
- 250 g másla
- 10 lžic olivového oleje
- rozmarýn (nebo petržel, pažitka apod.)
- sůl
1
Kravské máslo vyndáme z lednice a necháme ho úplně změknout.
2
Do změklého másla přidáme 10 lžic olivového oleje a promícháme.
3
Nasekáme rozmarýn (nebo jiné bylinky podle vaší chuti například petržel nebo pažitku), přidáme ho do směsi másla a olivového oleje a dobře promícháme. Dáme do uzavíratelné nádoby a uložíme do lednice.
Související články
Další zajímavé články
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…
Jak udělat fritátové kopřivové nudle do polévky | recept
Fritátové kopřivové nudle | recept. Kopřiva má široké využití v jarním jídelníčku. Je bohatá na minerální látky – vápník, hořčík, železo, fosfor. Krom…
Jak připravit delikatesní zapečenou fetu s olivami a sušenými rajčaty | recept
Jak připravit delikatesní zapečenou fetu s olivami a sušenými rajčaty | recept. Zapékací mísa plná výrazných delikates, jejichž chutě se krátkým…
Jak uvařit krémovou polévku z batátů | recept
Jak uvařit krémovou polévku z batátů | recept. Využití batátů v kuchyni je poměrně široké. Pokud to zjednodušíme, lze je používat všude tam, kde bramb…
Diskuze k článku