Jak připravit ďábelský nakládaný hermelín s kari
Ďábelský hermelín s kari | recept na vynikající nakládaný hermelín. Vychlazené pivo, křupavý chleba a nakládaný hermelín, to je jednozaněčně skvělá chuťová kombinace. Volbu chleba a piva nechám na Vás, ale nakládaný hermelín Vám vřele doporučuji podle tohoto receptu. Je jiný než klasický, podávaný tradičně v hospodách. Tento nakládaný hermelín je rovnou nakrájený, tudíž kvalitně proleželý a navíc „ďábelský“. Vyzkoušejte a už nebudete chtít jiný.
Co je potřeba
Uvedené množství je do sklenice o objemu cca 500 ml
- 1 hermelín – cca 120g
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku – může být i více, dle chuti
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce pikantní adžiky – pálivá paprikovo-rajčatová pasta nejlépe s přídavkem čili
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- ½ lžíce mleté sladké papriky
- ½ lžíce kari koření
- 2 snítky rozmarýnu
- olej na zalití (olivový, řepkový či slunečnicový)
Tipy
Olej dolévejte postupně během vkládání surovin, vyhnete se tak případným vzduchovým bublinkám, které nejsou žádoucíJ Hermelín se díky nim může zkazit.
Pokud opravdu milujete pálivé, přidejte do sklenice čili papričku, či místo mleté sladké papriky použijte pálivou.
Diskuze k článku