Jak udělat jednohubky s pečenými paprikami a hermelínem | recept
Jednohubky s pečenými paprikami a hermelínem | recept. Pokud nejste fanoušky klasických chlebíčkových a jednohubkových variací, určitě oceníte následující recept. Je bezmasý, tudíž můžete tyto jednohubky předložit i vegetariánům. Základem jednohubek jsou nakládané papriky, které si podle našeho návodu jednoduše a během chvíle připravíte doma, doplněné jsou hermelínem. Kombinace hermelínu a nakládaných paprik je nejen velice chutná, ale i esteticky efektní.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 3 červené papriky – kapie
- 2-3 stroužky česneku
- sůl a pepř na dochucení
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 hermelín
- žervé na pomazání pečiva
- 1 dlouhou (vícezrnnou) bagetu
V prvním kroku si omyjeme papriky a vyjmeme střed se zrníčky. Můžeme je překrojit na poloviny. Papriky vložíme na plech a nasucho je opečeme v troubě, stačí na běžných 180 °C. Papriky pečeme, dokud se na nich nezačnou objevovat černé puchýře. V té chvíli je vyjmeme z trouby, vložíme do igelitového sáčku a necháme v něm zchladnout. Papriky se tak snadno zapaří a půjdou lehce oloupat.
Vychladlé papriky zbavíme opatrně slupky. Následně je nakrájíme nadrobno a nasypeme do misky, přilijeme olej, okořeníme solí a pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Všechno důkladně promícháme. Až sem můžeme pokrm připravit s časovým předstihem. Misku s naloženými paprikami dobře uzavřeme a uložíme do lednice. V tomto stavu vydrží až 14 dní. Klidně je však můžete používat rovnou.
Před samotným podáváním si nakrájíme pečivo na kolečka, hodí se bagety s širším průměrem, abyste na ně snadno a esteticky nakladli všechny ingredience. Jednotlivé plátky namažeme tenkou vrstvou žervé. Hermelín nakrájíme na menší kousky (viz ilustrační fotografie) a po jednom je vždy položíme k okraji každého plátku pečiva.
Diskuze k článku