Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jednohubky s pečenými paprikami a hermelínem | recept

Jak udělat jednohubky s pečenými paprikami a hermelínem | recept

Jednohubky s pečenými paprikami a hermelínem | recept. Pokud nejste fanoušky klasických chlebíčkových a jednohubkových variací, určitě oceníte následující recept. Je bezmasý, tudíž můžete tyto jednohubky předložit i vegetariánům. Základem jednohubek jsou nakládané papriky, které si podle našeho návodu jednoduše a během chvíle připravíte doma, doplněné jsou hermelínem. Kombinace hermelínu a nakládaných paprik je nejen velice chutná, ale i esteticky efektní.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 3 červené papriky – kapie
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1 hermelín
  • žervé na pomazání pečiva
  • 1 dlouhou (vícezrnnou) bagetu
1

V prvním kroku si omyjeme papriky a vyjmeme střed se zrníčky. Můžeme je překrojit na poloviny. Papriky vložíme na plech a nasucho je opečeme v troubě, stačí na běžných 180 °C. Papriky pečeme, dokud se na nich nezačnou objevovat černé puchýře. V té chvíli je vyjmeme z trouby, vložíme do igelitového sáčku a necháme v něm zchladnout. Papriky se tak snadno zapaří a půjdou lehce oloupat.

2

Vychladlé papriky zbavíme opatrně slupky.  Následně je nakrájíme nadrobno a nasypeme do misky, přilijeme olej, okořeníme solí a pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Všechno důkladně promícháme. Až sem můžeme pokrm připravit s časovým předstihem. Misku s naloženými paprikami dobře uzavřeme a uložíme do lednice. V tomto stavu vydrží až 14 dní. Klidně je však můžete používat rovnou.

3

Před samotným podáváním si nakrájíme pečivo na kolečka, hodí se bagety s širším průměrem, abyste na ně snadno a esteticky nakladli všechny ingredience. Jednotlivé plátky namažeme tenkou vrstvou žervé. Hermelín nakrájíme na menší kousky (viz ilustrační fotografie) a po jednom je vždy položíme k okraji každého plátku pečiva.

4

Na zbylé místo pečiva lžičkou nandáme trochu nakládaných paprik. Chlebíčky před podáváním uchováváme v chladu, nikoli však v lednici.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.