Jak připravit čokoládový topping | recept na domácí dezertní polevu
Jak připravit čokoládový topping | recept na domácí dezertní polevu. Tato úžasná vymoženost, v podobě tekuté čokoládové polevy, dokáže pozvednout jakýkoliv dezert, palačinky, lívance či zmrzlinový pohár na mistrovské dílo. A to nejen vzhledem, ale i chutí. Domácí čokoládový topping je na rozdíl od kupovaného a přeslazeného, plného různých aromat, opravdu čokoládový se silnou čokoládovou chutí. Je tak dobrý, že máte tendenci si jím polít vše, co vám přijde pod ruku.
Co je potřeba
- 165 g krupicového cukru
- 75 g tmavého kakaa
- 50 g kvalitní hořké čokolády s vyšším procentem obsahu kakaa
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- špetka soli
- 300 ml vody + 6 lžiček navíc na rozmíchání kukuřičného škrobu
Do horké, vařící směsi přidejte kukuřičný škrob, který jste si důkladně rozmíchali v patřičném množství vody, a osolte špetkou soli. Sůl nevynechávejte, zvýrazní čokoládovou chuť. Vše dohromady povařte na středním plameni , přibližně 2- 3 minuty za stálého míchání. Pokud bude topping výrazně husté konzistence, zřeďte ho dle svého uvážení odpovídajícím množstvím vody. Poté nechejte vychladnout.
Tipy
Pro sladší verzi můžete přidat místo hořké čokolády její mléčnou variantu.
Diskuze k článku