Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept
Jak připravit bulgur s kuřecím masem, špenátem a žampiony | recept. Bulgur je nalámaná neloupaná pšenice, prodávaná již předvařená. V kuchyni se využívá podobně jako rýže nebo kuskus. Hodí se jako náhrada rýže, obzvlášť pro diabetiky, protože má nižší glykemický index,více vlákniny a některých vitaminu a minerálů než bílá rýže. Bulgur se snadno kombinuje s různými druhy zeleniny, masa a koření. Jako obilovina je přirozeným zdrojem lepku, a proto se nehodí pro celiaky. Pro inspiraci nabízím recept na pokrm ze zbylého pečeného kuřete.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak zpestřit jídelníček salátem z bulguru | recept se zeleninou
Jak zpestřit jídelníček salátem z bulguru | recept se zeleninou. Drobná zrnka bulguru promíchaná s najemno nakrájenou čerstvou zeleninou je dvoji…
Jak na bulgurový salát | recept
Bulgurový salát | recept. Lehký bulgurový salát je výborný jako lehký oběd nebo večeře. Oříšková chuť pšeničného bulguru s opečeným kuřecím masem, svě…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak připravit vynikající kuřecí saté | jíme zdravě
Kuřecí saté (satay) je velmi jednoduché jídlo obvykle připravované na grilu a podávané ve formě špízu s výraznou omáčkou, velmi často chilli nebo araš…
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept. Jídlo s minimem práce a surovin, přesto s výbornou kořeněnou chutí. Jedno ale se přece jen najd…