Jak připravit bramborové pusinky | recept
Bramborové pusinky | recept. Bramborové pusinky poslouží jako chutná slavnostní příloha k nejrůznějším pokrmům. Připravují se z hustší bramborové kaše (neváhejte využít ani zbylou kaši, která je dostatečně hustá). Postup, který je velmi jednoduchý, najdete na následujících řádcích. Jedná se o zdravější, lehčí a originálnější alternativu smažených hranolek a dalších bramborových příloh.
Co je potřeba
Co je potřeba na 2 – 3 porce:
- 500 g oloupaných brambor (nejlépe varný typ C)
- asi 100 ml mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce másla + trochu na pokapání pusinek
- 1 lžička soli
- cukrářský sáček
- plech a pečicí papír na vyložení
Bramborové pusinky podáváme jako přílohu třeba k různým úpravám masa, k rybě i zeleninovým jídlům. Skvěle však chutnají i samotné k pivu či vínu. V tom případě je můžete doplnit o dip ze zakysané smetany, rajčatovou či jinou vhodnou salsou.
Tipy
Mléko je možné nahradit smetanou, nemusíte pak přidávat máslo.
Bramborové pusinky můžete ozvláštnit nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou, cibulí, pórkem, čerstvými bylinkami a dalšími oblíbenými ingrediencemi.
Hmotu na pusinky lze ochutit mletým pepřem či muškátovým oříškem.
Diskuze k článku