Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bezlepkové plněné knedlíky | recept

Jak připravit bezlepkové plněné knedlíky | recept

Bezlepkové plněné knedlíky | recept. Občas bývá problém uvařit chutné bezlepkové knedlíky. V našem článku naleznete vyzkoušený recept na bezlepkové tvarohové knedlíky plněné ovocem. Můžete zvolit libovolný druh ovoce, který je právě dostupný, což jistě v letním i podzimním období oceníte. Bezlepkové plněné knedlíky však můžete připravit i se slanou náplní.

Co je potřeba

  • 250 g měkkého tvarohu (kostku)
  • 1 vejce
  • 2 hrnky rýžové krupice
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • ovoce na naplnění
1

Jaké ovoce je vhodné k naplnění knedlíků?

Do ovocných knedlíků se skvěle hodí jahody, borůvky, meruňky, švestky, ryngle, ale i třešně či rebarbora (která se však řadí mezi zeleninu) a mnoho dalších druhů. V zimě klidně použijte ovoce mražené.

2

A jaký je postup?

Tvaroh můžeme předem přecedit přes plátýnko, abychom ho zbavili veškeré tekutiny, bezlepkové těsto pak lépe drží. Následně jej smícháme se změklým máslem a vejcem.

3

Přisypeme krupici s práškem do pečiva a sůl. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby přisypte více krupice nebo bezlepkovou mouku.

4

Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, z každého vytvoříme placičku, kterou naplníme celým či krájeným ovocem.

5

Nakonec knedlíky klasicky uzavřeme a vytvarujeme.

6

Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 10-15 minut, podle jejich velikosti.

7

Plněné knedlíky podáváme s tvrdým či měkkým tvarohem, přelité rozpuštěným máslem a sypané třtinovým cukrem a skořicí. Ať Vám chutná!

Tipy

  • Místo tvarohu lze použít i tučný jogurt, je však nutné nechat z něj odkapat všechnu tekutinu.
  • Jako sladkou náplň můžete zvolit také džem, povidla či mák.
  • Tvarohové knedlíky na slano naplňte třeba uzeným masem, případně je uvařte samotné a podávejte je např. s kysaným zelím, špenátem, sýrovou omáčkou nebo se strouhankou opečenou na másle.
  • Díky prášku do pečiva budou knedlíky nadýchanější.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.