Jak připravit bezlepkové plněné knedlíky | recept
Bezlepkové plněné knedlíky | recept. Občas bývá problém uvařit chutné bezlepkové knedlíky. V našem článku naleznete vyzkoušený recept na bezlepkové tvarohové knedlíky plněné ovocem. Můžete zvolit libovolný druh ovoce, který je právě dostupný, což jistě v letním i podzimním období oceníte. Bezlepkové plněné knedlíky však můžete připravit i se slanou náplní.
Co je potřeba
- 250 g měkkého tvarohu (kostku)
- 1 vejce
- 2 hrnky rýžové krupice
- 50 g másla
- špetka soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- ovoce na naplnění
Krok 1
Jaké ovoce je vhodné k naplnění knedlíků?
Do ovocných knedlíků se skvěle hodí jahody, borůvky, meruňky, švestky, ryngle, ale i třešně či rebarbora (která se však řadí mezi zeleninu) a mnoho dalších druhů. V zimě klidně použijte ovoce mražené.
Krok 2
A jaký je postup?
Tvaroh můžeme předem přecedit přes plátýnko, abychom ho zbavili veškeré tekutiny, bezlepkové těsto pak lépe drží. Následně jej smícháme se změklým máslem a vejcem.
Krok 3
Přisypeme krupici s práškem do pečiva a sůl. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby přisypte více krupice nebo bezlepkovou mouku.
Krok 4
Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, z každého vytvoříme placičku, kterou naplníme celým či krájeným ovocem.
Krok 5
Nakonec knedlíky klasicky uzavřeme a vytvarujeme.
Krok 6
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 10-15 minut, podle jejich velikosti.
Krok 7
Plněné knedlíky podáváme s tvrdým či měkkým tvarohem, přelité rozpuštěným máslem a sypané třtinovým cukrem a skořicí. Ať Vám chutná!
- Místo tvarohu lze použít i tučný jogurt, je však nutné nechat z něj odkapat všechnu tekutinu.
- Jako sladkou náplň můžete zvolit také džem, povidla či mák.
- Tvarohové knedlíky na slano naplňte třeba uzeným masem, případně je uvařte samotné a podávejte je např. s kysaným zelím, špenátem, sýrovou omáčkou nebo se strouhankou opečenou na másle.
- Díky prášku do pečiva budou knedlíky nadýchanější.