Jak podávat hořcici k jídlu
Historie hořčice sahá do starověku. Již otec medicíny Hipokratés doporučoval hořčici k léčebným účinkům. Víte která hořčice se hodí ke kterému jídlu? A jistě už také víte, že v supermarketu dnes nekoupíte jen plnotučnou hořčici a kremžskou hořčici. Tady je stručný základ informací o hořčicích, se kterými se v kuchyni neztratíte.
Středně ostrá
- vyrobena ze stejných dílů žlutých i hnědých semínek
- hodí se do zálivky, na potírání pečeně a ke grilované klobáse
Sladká
- vyrábí se z pražených hořčičných zrn, vody, octa a soli
- je dobrá k uzené pečeni, játrovému sýru, bílé klobáse a natvrdo uvařeným vejcím
Dijonská
- pikantní z hnědých zrn
- ideální k salámům, sýrům, drůbeži a grilovaným lahůdkám
Ostrá
- obsahuje větší podíl hnědých zrn a proto je pálivá
- vhodná k pikantním uzeninám
Fíková
- základní složkou jsou čerstvě naložené plody
- ladí s tvrdými sýry
- kromě fíků se vyrábí i z dýně, hrušek a třešní
Diskuze k článku