Přejít k hlavnímu obsahu

Jak podávat hořcici k jídlu

07. Březen 2016
Jak podávat hořcici k jídlu

Historie hořčice sahá do starověku. Již otec medicíny Hipokratés doporučoval hořčici k léčebným účinkům. Víte která hořčice se hodí ke kterému jídlu? A jistě už také víte, že v supermarketu dnes nekoupíte jen plnotučnou hořčici a kremžskou hořčici. Tady je stručný základ informací o hořčicích, se kterými se v kuchyni neztratíte.

1

Středně ostrá
- vyrobena ze stejných dílů žlutých i hnědých semínek
- hodí se do zálivky, na potírání pečeně a ke grilované klobáse

2

Sladká
- vyrábí se z pražených hořčičných zrn, vody, octa a soli
- je dobrá k uzené pečeni, játrovému sýru, bílé klobáse a natvrdo uvařeným vejcím

3

Dijonská
- pikantní z hnědých zrn
- ideální k salámům, sýrům, drůbeži a grilovaným lahůdkám

4

Ostrá
- obsahuje větší podíl hnědých zrn a proto je pálivá
- vhodná k pikantním uzeninám

5

Fíková
- základní složkou jsou čerstvě naložené plody
- ladí s tvrdými sýry
- kromě fíků se vyrábí i z dýně, hrušek a třešní

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si udělat domácí hořčici | recept
Jak si udělat domácí hořčici | recept
Domácí hořčice | recept. Dnešní kuchyňský předpis je pro ty, co rádi v kuchyni experimentují a láká je zkoušet stále něco nového. Dnešním trendem je v…
různé druhy koření
Jak používat koření
Nejste si jistí, které koření použít? K čemu slouží badyán, je vhodná ke skopovému masu majoránka? Kdy použít vanilku a jaké koření použít do zavařeni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.