Jak namíchat směs na perníkové cappuccino | recept na domácí cappuccinovou směs
Jak namíchat směs na perníkové cappuccino | recept na domácí cappuccinovou směs. Přemýšlíte čím obdarovat kamarádku nebo kolegy v zaměstnání? Nabízím tip na „jedlý“ dárek. Různé doma vyráběné směsi na pečení, namíchané koření a jiné nápady jsou v posledních letech stále oblíbenější, a proto vám předkládám recept na cappuccino s vůní a chutí Vánoc. Směs obsahuje perníkové koření a perník k Vánocům tak nějak patří.
Co je potřeba
- 350 g hnědého cukru
- 1 polévková lžíce perníkového koření
- 70 g kakaa
- 90 g instantní kávy
- 200 g sušeného plnotučného mléka
- 100 g smetany do kávy
- 1 lžička mleté skořice
Hnědý cukr rozmixujte na prášek. Pokud chcete obdarovat někoho, kdo cukr musí vyřadit ze stravy, nahraďte ho xylitolem. Je k dostání v lékárnách a prodejnách se zdravou výživou. Jedná se o březový cukr, který má stejnou sladivost a dávkování jako běžný cukr a navíc nemá žádnou pachuť. Jedinou nevýhodou jsou projímavé účinky při nadměrné konzumaci.
Všechny připravené ingredience dobře promíchejte, aby se stejnoměrně rozptýlily. Nic nezkazíte, když vše dohromady promícháte v mixéru. Naplňte do sklenic s víčkem, opatřete etiketou a štítkem se složením.
Nápoj připravíte zalitím několika lžiček směsi horkou vodou nebo mlékem, s mlékem je cappuccino jemnější. Dávkování vyzkoušejte, každému vyhovuje jiné, doporučují 3 lžičky na 200 ml mléka.
Diskuze k článku