Jak namíchat salát z polníčku, červené řepy a pečené dýně
Na neobvyklý salát podle tohoto receptu budete potřebovat čerstvé lístky Kozlíčku polníčku. V obchodě je rostlinka označována jako polní salát nebo zkráceně polníček. Jedná se o druh listové zeleniny, která se v kuchyni využívá podobně jako hlávkový salát. Na trhu je od podzimu do jara a s přihlédnutím k vysokému obsahu vitaminů bychom polníček měli zařadit do jídelníčku co nejčastěji. Zejména teď v předjaří je vydatným zdrojem protiinfekčního vitaminu C. Mladé listové růžice jsou křehké a mají jemnou chuť. Dobře se kombinují s ovocem i jinými druhy zeleniny.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak přichystat salát z polníčku se semínky | zdravý recept
Polníček (Valerianella locusta – kozlíček polníček) je k dispozici i přes zimu, neboť bylina je mrazuvzdorná až do -15 °C. Díky tomu se s ní můžeme se…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Jak připravit dýňové rizoto | recept
Dýňové rizoto | recept. Zbyla Vám dýně a chcete si připravit výborné zeleninové jídlo? Vyzkoušejte dýňové rizoto podle našeho receptu. Jeho příprava n…
Jak upéct bezlepkový dýňový chléb | recept
Bezlepkový dýňový chléb | recept. Chléb nemusí být vždycky jen slaný. Pokud chcete vyzkoušet něco nevšedního, sladký dýňový chléb bude to pravé. Násle…
Jak na míchaný salát se lněnými semínky, pečenou červenou řepou a petrželkovými krutony | recept
Jak na míchaný salát se lněnými semínky, pečenou červenou řepou a petrželkovými krutony | recept. Saláty jednoduše patří k teplejším částem roku…