Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek využívá již od starověku. Nicméně s postupem doby se kvalitní zelenina proměnila v chemicky ošetřovanou a kysané zelí obvykle seženete pouze sterilované (tudíž zbavené i účinných látek) a navíc často „obohacené“ o sorban draselný nebo jiné konzervanty, které bohužel za zdravé považovat nemůžeme. Zkuste si tedy zelí naložit sami (a nejlépe z vlastní úrody) podle tradičního postupu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit zelí kvašené ve sklenici | recept
Jak připravit zelí kvašené ve sklenici | recept. Kysané zelí je pro nadcházející podzim a zimu téměř nezbytností. Samozřejmě se bavíme o nekonzervovan…
Jak udělat zelné placky ze syrového zelí | recept
Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná…
Jak připravit datlovo-arašídové koláčky s bílou čokoládou | recept
Okouzlující spojení sladkých sušených datlí a intenzivních, nasucho opražených arašídů přemění tyto kouzelně vypadající nepečené koláčky ve výtečnou a…
Jak bez lepku upéct mrkvové řezy s jemným tvarohovým krémem
Stejně jako jemné mrkvové těsto, tak i tvarohový krém má významný podíl na tomto mrkvovém řezu, který potěší nejen již zmíněnou jemnou chutí, ale i ne…
Jak připravit dýňové hamburgery | recept
Dýňové hamburgery | recept. Existuje mnoho způsobů, jak zpracovat dýni, mezi ty netradiční může patřit třeba dýňový hamburger. Tato zdravá a lehká alt…
Zapomnela jste na to nejpodstatnejsi . Sul musi byt bez jodu . Jod zpusobuje zmenu barvy a meknuti . Tak vydrzi zeli bez problemu i dva roky v soudku .