Jak na zeleninovou pizzu „bez těsta“ | zdravý recept
Jak na zeleninovou pizzu „bez těsta“ | zdravý recept Nemusíte zrovna držet dietu, abyste měli chuť na něco odlehčenějšího, plného šťavnaté zeleniny a přitom nápaditého. Pro tyto chvíle je tu náš recept na zeleninovou pizzu „bez těsta“. Ptáte se proč „bez těsta“? Protože nebudete muset žádné těsto vypracovávat ani vyvalovat. Celý koláč nám totiž bude držet litá vaječná směs. Ale dost řečí a s chutí do práce. Je to jednoduché, rychlé a vynikající.
Co je potřeba
- několik stonků řapíkatého celeru (dle chuti)
- 2 mrkve
- 50 g baby špenátu
- cca 10 cherry rajčat
- 1 červenou papriku
- 1 cibuli
- 4–5 brambor
- 4 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 50 ml mléka
- 7 polévkových lžic hladké mouky
- 5 g prášku do pečiva
- 2 lžičky soli a pepř dle chuti
- pepř
- 120 g eidamu
Troubu předehřejeme na 180 °C a pekáč vyložíme pečicím papírem. Můžeme použít i dvě kulaté koláčové formy, tím docílíte více vzhledu pizzy. Zeleninovou směs pak nalijeme do připravených pečících nádob a rovnoměrně rozetřeme, posypeme cibulovými kolečky. Pečeme přibližně 30 minut. Mezitím si nahrubo nastrouháme eidam.
Jakmile koláč začne zlátnout, vyjmeme ho z trouby a posypeme eidamem. Vrátíme do trouby a asi 10 minut dopékáme dozlatova. Doba pečení samozřejmě závisí i na velikosti použité formy a tím i výšce koláče. Upečený koláč krájíme na řezy a podáváme jako výbornou večeři nebo lehký oběd. Skvěle chutná i s domácími jogurtovými dipy nebo jednoduše s tatarkou.
Diskuze k článku