Co je potřeba

Celozrnný toust s arašídovým máslem a čerstvým ovocem (1 porce)

  • 1 plátek celozrnného toustového chleba
  • 30 g 100% arašídového másla
  • ¼ čerstvého banánu nebo hrst lesního ovoce

Arašídové máslo s jablkem (1 porce)

  • 150 g jablko
  • 30 g arašídové máslo

Cheesecake ovocný salát (1 porce)

  • 50 g banán
  • 50 g jablko
  • 50 g jahody
  • 50 g borůvky
  • 25 g lučina
  • 60 g tvaroh
  • 1 lžíce čekankového sirupu nebo xylitol na doslazení

Mangový koktejl ze zakysaného podmáslí (1 porce)

  • 300 ml zakysané podmáslí
  • 50 g čerstvé vyzrálé mango
  • 10 g konopné semínko
1

Celozrnný toust s arašídovým máslem a čerstvým ovocem

Celozrnný toust podle potřeby opečeme na sucho. Pomažeme jej arašídovým máslem a poklademe na plátky nakrájeným banánem nebo lesním ovocem. Můžeme posypat skořicí.


Energie a živiny na 1 porci: 800 KJ (190 kcal), 6 g bílkovin, 20 g sacharidů, 9 g tuků

2

Arašídové máslo s jablkem

Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Ty pomažeme arašídovým máslem.


Energie a živiny 1 porci: 1160 KJ (270 kcal), 8 g bílkovin, 25 g sacharidů, 16 g tuků

3

Cheesecake ovocný salát

Ovoce nakrájíme na drobné kousky. Tvaroh smícháme s lučinou, podle potřeby lehce osladíme čekankovým sirupem nebo xylitolem. Smícháme s nakrájeným ovocem a necháme aspoň hodinu v lednici odležet, ideálně přes noc. Krémová část převezme sladkost ovoce a vznikne tak naprosto lahodný dezert. Ideální do teplých dní nebo v zimě, pokud seženete lesní ovoce a připomenete si svěží, voňavé léto.


Energie a živiny na 1 porci: 1080 KJ (260 kcal), 9 g bílkovin, 30 g sacharidů, 10 g tuků

4

Mangový koktejl ze zakysaného podmáslí

Podmáslí rozmixujeme s mangem a konopným semínkem.


Energie a živiny na 1 porci: 850 KJ (200 kcal), 12 g bílkovin, 20 g sacharidů, 8 g tuků

Denisa Koloničná, DiS. – nutriční terapeutka

Spolupráce s nutričním terapeutem vede k osvojení správných stravovacích návyků, které jsou dlouhodobě udržitelné a příznivě ovlivní Vaše zdraví.

Tipy

Tipy na zdravé slané svačiny naleznete v následujícím článku: Jak na zdravou svačinu | slané varianty.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno