Jak na nepečené kávové řezy z dortových oplatek | recept
Jak na nepečené kávové řezy z dortových oplatek | recept. Karamelově sladký, máslově jemný a hořkou kávou protknutý krém nanesený na křehké dortové oplatce je kombinací, jež je ve své konečné podobě opravdovým skvostem podávaným ke kávě. Díky spojení s intenzivními ořechy svou chutí blízce připomíná oblíbený medovník.
Co je potřeba
- 1 plechovka karamelového salka
- 1 máslo
- 2 lžíce instantní kávy
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 6 dortových oplatek
- 100 g mletých ořechů na posypání
Z karamelového salka a změklého másla utřete hladký krém. Pomoci si můžete elektrickými metlami, se kterými krém vyšleháte mnohem snadněji. Šlehejte pouze na nízké otáčky.
Karamelové salko můžete koupit, nebo si jej připravit doma z klasického salka – stačí plechovku se salkem vařit ve vodě přibližně dvě hodiny. Dbejte pouze na to, aby plechovka byla neustále ponořená.
Tipy
Ještě intenzivnějšího chuťové požitku dosáhnete, pokud mleté ořechy před závěrečným posypáním krému nasucho opražíte na pánvi. Je to maličkost, která zabere jen pár minut, ale rozdíl v chuti i vůní ořechů je znatelný.
Diskuze k článku