Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept

Jak na kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept

Kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept. Tipů na rychlá a jednoduchá jídla není nikdy dost. Následující recept je takovou asijskou inspirací. Maso se nakládá do sladkokyselé marinády, sestávající se z citronové šťávy a medu, na pikantnosti jí dodá česnek. Nesmí chybět ani kopec zeleniny, kterou můžete proměňovat dle sezóny. Nudle soba jsou pohankové těstoviny, mají typickou hnědou barvu a lehce oříškovou chuť. Práce s nimi není náročnější než s klasickými těstovinami. Vyzkoušejte snadný recept na kuřecí citronovou směs doplněnou pohankovými nudlemi.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 3 lžíce medu
  • 1 citron
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 papriky
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce slunečnicového oleje + na zakápnutí těstovin
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 400 g pohankových nudlí soba
1

V prvním kroku si připravíme marinádu. Do misky prolisujeme česnek, přidáme med a vymačkáme šťávu z jednoho menšího citronu. Vše prošleháme metličkou, aby se jednotlivé ingredience propojily. Maso nakrájíme na nudličky a přesuneme do misky s marinádou, zamícháme, aby se maso obalilo. Dobře uzavřeme a necháme proležet v chladu do druhého dne. Klidně ale takto naložené maso vydrží i dva dny. Následující den si nejprve přichystáme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Papriky zbavíme semínek, pokud máme větší přerostlejší cuketu, také z ní semínka vyjmeme, poté zeleninu nakrájíme na nudličky. Klidně můžete použít i kombinaci různě barevných paprik. Pánev wok rozpálíme na vysokém plameni. Nalijeme do ní slunečnicový olej. Zprudka orestujeme maso ze všech stran. Poté přidáme postupně zeleninu, začneme od cibule a skončíme u cukety, která se udělá nejrychleji. 

3

Mezitím si uvaříme těstoviny na skus. Do misky v níž se marinovalo maso, přilijeme trochu vody a promícháme se zbylou marinádou, přidáme škrob a metličkou prošleháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou směs tím zalijeme, ztlumíme plamen a necháme za občasného míchání provářet. 

4

Nakonec scedíme uvařené těstoviny, zakápneme je trochou oleje, aby se rychle neslepily. Rozdělíme na jednotlivé porce, přidáme masovou směs z pánve a podáváme. Přeji dobrou chuť!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.