Jak na kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept
Kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept. Tipů na rychlá a jednoduchá jídla není nikdy dost. Následující recept je takovou asijskou inspirací. Maso se nakládá do sladkokyselé marinády, sestávající se z citronové šťávy a medu, na pikantnosti jí dodá česnek. Nesmí chybět ani kopec zeleniny, kterou můžete proměňovat dle sezóny. Nudle soba jsou pohankové těstoviny, mají typickou hnědou barvu a lehce oříškovou chuť. Práce s nimi není náročnější než s klasickými těstovinami. Vyzkoušejte snadný recept na kuřecí citronovou směs doplněnou pohankovými nudlemi.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 3 lžíce medu
- 1 citron
- 3 až 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 papriky
- 1 cuketa
- 3 lžíce slunečnicového oleje + na zakápnutí těstovin
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 400 g pohankových nudlí soba
V prvním kroku si připravíme marinádu. Do misky prolisujeme česnek, přidáme med a vymačkáme šťávu z jednoho menšího citronu. Vše prošleháme metličkou, aby se jednotlivé ingredience propojily. Maso nakrájíme na nudličky a přesuneme do misky s marinádou, zamícháme, aby se maso obalilo. Dobře uzavřeme a necháme proležet v chladu do druhého dne. Klidně ale takto naložené maso vydrží i dva dny. Následující den si nejprve přichystáme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Papriky zbavíme semínek, pokud máme větší přerostlejší cuketu, také z ní semínka vyjmeme, poté zeleninu nakrájíme na nudličky. Klidně můžete použít i kombinaci různě barevných paprik. Pánev wok rozpálíme na vysokém plameni. Nalijeme do ní slunečnicový olej. Zprudka orestujeme maso ze všech stran. Poté přidáme postupně zeleninu, začneme od cibule a skončíme u cukety, která se udělá nejrychleji.
Mezitím si uvaříme těstoviny na skus. Do misky v níž se marinovalo maso, přilijeme trochu vody a promícháme se zbylou marinádou, přidáme škrob a metličkou prošleháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou směs tím zalijeme, ztlumíme plamen a necháme za občasného míchání provářet.
Nakonec scedíme uvařené těstoviny, zakápneme je trochou oleje, aby se rychle neslepily. Rozdělíme na jednotlivé porce, přidáme masovou směs z pánve a podáváme. Přeji dobrou chuť!
Diskuze k článku