Jak na domácí kváskový chléb | recept
Domácí kváskový chléb | recept. Proč chléb kynutý pomocí kvásku a ne z droždí? Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotných látek, je příjemně nakyslý a vydrží déle čerstvý. Mouka obsahuje tzv. kyselinu fytinovou, která může odvádět z těla důležité minerály. Díky delšímu kunytí těsta s kváskem se však tato kyselina odbourá. Kváskový chléb pomáhá čistit krev, upravuje trávení (nenadýmá), posiluje svaly i nervový systém. Pojďme si z pečení chleba udělat příjemný rituál a provonět byt.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý
Občas peču chleba již několik let, ale tento se mi dnes mimořádně vydařil. Příprava je zdlouhavá, ale opravdu stojí za to! Rodina ocenila velmi chutnou večeři - domácí chléb s domácím sýrem (z bílého jogurtu). Mňamina.
Dlouho jsem čekala, kdy bude možné v kostce sledovat novinky "pro hospodyňky". Za Vaši záslužnou práci Vám děkuji a doporučuji dále. Majka
Vážení,děkuji Vám moc za výborné rady,které v podstatě každodenně ráda používám...Jste báječní a já Vás s potěšením doporučuji celé své rodině a přátelům.Přeji hodně zdaru.
Hurá, na kváskový chodím 3 km do prodejny na kopci a mají ho jen 1 x týdně a je to ladoha.
Skvele take tento recept vyzkousim chci se zeptat kde bych sehnala nejakou formu na pripravu toho chleba??
Kouknite se treba na kulinu, tam maji super vecicky :)