Přejít k hlavnímu obsahu

Jak grilovat maso a zeleninu s pomocí alobalu

27. Leden 2022
Jak grilovat maso a zeleninu s pomocí alobalu

Při grilování může nastat situace, kdy maso, zeleninu či ovoce nemůžeme položit na rošt, ani napíchnout na špíz nebo upevnit na rožeň, protože je zvlášť měkké a křehké, nebo obsahuje velké množství vody. V tom případě použijeme alobal, do kterého maso nebo zeleninu zabalíme a teprve pak je položíme na rošt; doba grilování se tím téměř neprodlouží.

Co je potřeba

alobal

1

Alobal před použitím potřeme tukem.

2

Maso, zeleninu či sýr položíme do alobalu a srovnáme v úhledné balíčky.

3

Balíčky alobalu umístíme na rošt nad žhavé uhlí či popel.

4

Chceme-li, aby grilovaná zelenina nebo ovoce měly pěknou barvu a chuť, fólii před koncem grilování rozevřeme.

5

Křehké grilované ovoce či zeleninu nemusíme do hliníkové fólie jenom balit, můžeme je položit na rošt potažený alobalem; přitom jej rovněž musíme potřít tukem. Existují také alobalové misky různých velikostí, v nichž se potraviny dají šetrně ugrilovat.

Autor: Luna
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Jak grilovat lososa i jiné ryby
Grilovaný losos | recept. Chcete grilovat zdravě? Grilujte ryby. Ryby by se měly objevovat v našem jídelníčku co nejčastěji, zejména mořské ryby jsou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.