jaktak.cz

Jak grilovat maso a zeleninu s pomocí alobalu

Při grilování může nastat situace, kdy maso, zeleninu či ovoce nemůžeme položit na rošt, ani napíchnout na špíz nebo upevnit na rožeň, protože je zvlášť měkké a křehké, nebo obsahuje velké množství vody. V tom případě použijeme alobal, do kterého maso nebo zeleninu zabalíme a teprve pak je položíme na rošt; doba grilování se tím téměř neprodlouží.

Co je potřeba

alobal

Krok 1

Alobal před použitím potřeme tukem.

Krok 2

Maso, zeleninu či sýr položíme do alobalu a srovnáme v úhledné balíčky.

Krok 3

Balíčky alobalu umístíme na rošt nad žhavé uhlí či popel.

Krok 4

Chceme-li, aby grilovaná zelenina nebo ovoce měly pěknou barvu a chuť, fólii před koncem grilování rozevřeme.

Krok 5

Křehké grilované ovoce či zeleninu nemusíme do hliníkové fólie jenom balit, můžeme je položit na rošt potažený alobalem; přitom jej rovněž musíme potřít tukem. Existují také alobalové misky různých velikostí, v nichž se potraviny dají šetrně ugrilovat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-grilovat-maso-zeleninu-s-pomoci-alobalu.html