Jak dodat masu vůni
29. Duben 2019
Co je potřeba
dřevěné piliny
1
Dřevěné piliny, například z ořechu, nejsou náhradou za uhlí, ale slouží k provonění pokrmů.
2
Lupínky nejdříve namočíme, aby nasály vlhkost.
3
Pak jimi posypeme rozpálené uhlí, nad kterým grilujeme pokrm.
4
Vyzkoušet můžeme také syrové dřevo z jabloně, třešně, rozmarýn nebo bobule z jalovce. Maso tak dostane vynikající chuťové tóny.
Další zajímavé články
Jak uvařit kečup z černého rybízu | recept
Kečup z černého rybízu | recept. Černý rybíz je snad nejzdravější ovoce našeho pásma. Jeho specifická vůně mnoha lidem vadí a proto jeho spotřeba u ná…
Jak připravit živáňskou pečeni na grilu | recept
Živáňská pečeně na grilu | recept. Živáňská pečeně je slovenská specialita z vepřového nebo skopového masa. Je to jednoduché jídlo, dalo by se s nadsá…
Jak připravit burger na grilu | recept
Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize…
Jak připravit grilovaná žebra v meruňkové marinádě | recept
Grilovaná žebra v meruňkové marinádě | recept. Léto je čas dlouhých večerů, dovolených a hlavní sezona grilování. Grilování, stejně jako houbaření je…
Jak ugrilovat krkovici se zeleninou | recept
Doba grilování je již v plném proudu. Stačí jen nakoupit speciality a můžeme kdykoli začít. Grilování Češi milují, jednoduchý gril na dřevěné uh…
Diskuze k článku