bylinky v kuchyni
Nejnovější články v kategorii
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy. Smil italský (Helichrysum italicum, též je nazýván kari bylinka, maggi nebo italská slaměnka) je aro…
Jak pěstovat a využít estragon | rady a tipy. Pelyněk estragon (nebo také pelyněk kozalec) je aromatická bylinka využívaná především k dochu…
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny. Hulevník lékařský možná budete znát ze své zahrady, kde se občas vyskytuje jako plevel. Nejedná se…
Jak využít černuchu setou neboli černý kmín | zahrada a rostliny. Černucha setá je jednoletá rostlina, jejíž semena se využívají zejména jako koř…
Jak pěstovat Serinu neboli celeropetržel | zahrada a rostliny. Tato nepříliš rozšířená zelenina je snad původem z Japonska, některé prameny totiž odka…
Pažitka je jedna z prvních jarních bylinek. Svojí jemnou štiplavostí skvěle dochutí například pomazánky, saláty nebo šťouchané brambory. Pěstovat paži…
Jak pěstovat a využít koriandr setý a vietnamský | rady a tipy. Koriandr setý určitě znáte, tato bylinka se používá při přípravě mnoha pokrmů a živou…
Kerblík setý – třebule (Anthriscus cerefolium) nepatří k nejpoužívanějším bylinkám v naší kuchyni, pokud si jej však sami vypěstujete a skli…
Jak využívat nejznámější bylinky | rady. Bylinky a jejich použití. Nasbírejte si léčivé bylinky, uvařte je, usušte je, vylouhujte je a použijte je pro…
Jak správně sbírat bylinky do kuchyně | rady. Dny se krátí a je čas na sběr bylinek. Některé se budou hodit jako voňavá přísada do jídel, jiné jsou sk…